Geekvape Aegis Mod İnceleme



Geekvape Elektronik sigara'in Aegis kutusu modu piyasaya sürülmesinden bu yana aşırı miktarda hype yarattı. Aegis, her türlü cezaya dayanacak şekilde inşa edilmiştir. Geekvape, askı sınıfı 810G-516.6 darbeye dayanıklı ve IP67 su geçirmez ve toz geçirmez olduğunu iddia ediyor. Ancak bundan ayrı olarak, iyi görünümlü bir model. Tek (dahil) 26650 batarya ile güçlendirilmiş bu batarya, 18650'lerde adaptör kılıfı ile birlikte geliyor. 100 W'a kadar güç sağlar ve TC, TCR ve voltaj eğrileri için çok fazla seçenek sunar.


Malzeme Kalitesi


Hiç şüphe yok ki, Aegis sağlam ve iyi yapılmış görünüyor. Modun siyah kısmı, çinko alaşımı C-çerçeve konstrüksiyonu üzerinde enjeksiyon kalıplı silikon kauçuktur ve altındaki ekran ve yongayı barındırır. Bunun tersi, deri el tutamağı. Bu, Geekvape ve Aegis marka gravürlü metal panellerle çevrilidir.


Modun üst kısmı cömerttir. Püskürtme tablası, 25 mm çapında sağlam bir paslanmaz çelik parça. Hiçbir çıkıntı sorunu olmaksızın Aegis üzerinde 30 mm'ye kadar olan attys'leri takabilirsiniz. Plaka, modun üstünden yaklaşık 1 mm yüksekte oturur; bu da daha büyük tanklarda hafif bir aralık oluşturacaktır. 510 pin altın kaplamalı ve modda yaylı olarak monte edilmiştir. Modun üst kısmı aynı zamanda iki torx vida ile sabitlenmiş havalandırma tırnağına sahiptir. Bu, iki amacı vardır: havalandırma delikleri, mikro USB bağlantı noktasını kaplayan bir silikon fişi gizler. Sadece yazılım güncellemeleri için USB bağlantı noktasını kullanmanız yeterlidir. Bununla birlikte, mod havalandıysa, bağlantı noktası üzerinden ve havalandırma delikleri dışına çıkar.


Aegis 26650 pille, Golisi 4300 mAh 35 A gücüyle çalışıyor . Mooch'a göre, bu pil kendi sınıfında çok iyi performans gösteriyor. Kauçuk adaptörü bir 18650'ye bağlayabilir ve Aegis'e bu şekilde güç verebilirsiniz. VAT aralığı modda aynı kalmasına rağmen, tek bir 18650 hücresinde daha az güç bekleyin.


Aegis'in tabanındaki pil bölmesi kapısı, açılması için saat yönünün tersine çevirerek açan bir kaldırma mandalına sahiptir. Akü seçenekleri, ayrı satılan 20700/21700 pil kapıları ile genişletilir. Aslında, Aegis'i dört farklı pil ile çalıştırabilirsiniz etkileyici! Kapının dişlerine takılan o-ring, rahat ve rahat oturmasını sağlar ve pilin titreşimini ortadan kaldırır.


Çıngırdayandan bahsetmişken, bunların hiçbiri Aegis'te yoktu. Ateşleme düğmesi cihazdan çıkıntı yapan büyük, anahtar benzeri bir olaydır. Oldukça tıkır tıkır ve doğrudan vurulmadığında biraz kıpırdanır. Bunu OLED ekran takip eder ve yukarı ve aşağı düğmeleri ile biter. Ekran ve yonga, bir yapıştırıcıyla birlikte mühürlenen iki plastik tabaka tarafından korunmaktadır.


Modda bulunan dokuz adet açık torx vida, hepsi gömme deliktedir ve cihaz muhafazasına yerleştirilmiştir. Normalde maruz kalmış sıhhi tesisatın hayranı değilim, ancak Aegis'de zaten vahşi görünümlü bir moda canlı bir dokunuş katıyor.


Elde hissetmek

Büyüklüğüne rağmen, Aegis ergonomiktir. Bununla birlikte, bu küçücük ve tüm kulpları için uygun olmayacaktır. Kauçuk, deri ve metal malzemelerinden gerçekten çok hoşlanırım. Düzeni mantıklıdır ya sola ya da sağ elini kullanırsanız da çalışır.

Unutmayın ki bu mod sizi biraz aşağıya indirecek - bazı çift-18650 modlardan neredeyse 100 g daha ağır, neredeyse özel bir kutuyu hak ediyor - veya kılıf. Ekran büyüktür, ancak kontrastı ayarlayabilseniz de biraz daha parlak olabilir.

Ateşleme düğmesi alışılmadık bir şekildedir ve biraz alışmaya başlamıştır. Düz bir düğmeyle beş kez daha tıklamak daha kolaydır. Ve anahtarlar, ters çevrilmek istiyor gibi görünüyorlar. Bununla birlikte, bir düğme ile ateşleme çubuğu arasında iyi bir uzlaşma ve mod görünümüne uyuyor.


Özellik seti


Geekvape Aegis, doğrudan watt ve nikel, paslanmaz çelik ve titanyum için dahili sıcaklık kontrolü yapar. Ayrıca, diğer tel türleri için manuel TCR girişi, beş adımda ayarlanabilen VPC (değişken güç eğrisi) ve hücrenizin ham voltaj çıktısını kullanmak için Bypass modu sunar.

Geekvape Aegis'in en sevdiğim özelliklerinden biri de minimum 0,05 ohm direnç. Bu sadece sıcaklık kontrolü için değil - aynı şey wat sayısı için de geçerlidir. Ramp-up süresi çok kısadır ve OLED ekranında gerçek zamanlı güç çıkışı göstergesi de alırsınız.

Bobin direnci kilitlenebilir (ancak ayarlanamaz) ve 999'dan sonra yeniden başlatılan üç rakamlı bir nefeslik tezgahı elde edersiniz.


Menü İşlevsellikleri ve Bellenimin Yükseltilmesi

Aegis, basit ve kullanımı kolay bir arayüze sahiptir.

Ateşleme düğmesine beş defa tıkladığınızda cihazı açıp kapatabilirsiniz.

Ateşleme düğmesine üç defa tıkladığınızda mod seçimi yanar. Güç, TC, TCR, VPC ve Bypass modları arasında geçiş yapmak için yukarı ve aşağı düğmelerini kullanın.

Ateşleme düğmesine bir kez basarak her modda farklı seçenekler arasında gezinebilirsiniz.

Güç modu: vat değeri yukarı ve aşağı düğmeleri ile ayarlanır. 1 ile 100 W arasında değişen, 0.1 aralıklarla değişen watt aralığı. Maksimum / minimum değerlerin ötesine geçtiğinizde, fazladan bir tıklama ile, watt aralığı aynı anda toplanır.

Bobin: güç modunda direnci kilitleyin ve sıfırlayın.

Güç modunda çıkış voltajınız 9 V'dan yüksekse, mod yangına izin vermez.

TC modları: Hedef sıcaklığı değiştirmek için yukarı ve aşağı kullanın. Sıcaklık, maksimum / minimum aralıklarına ulaştığınızda Celsius ve Fahrenheit arasında değişir.

Watt, TC modları dahilinde 5 - 100 W arasında ayarlanabilir.

Bobin: güç modunda direnci kilitleyin ve sıfırlayın.

TC-TCR modu: önceki TC modlarıyla aynı işlevi görür. Aradaki fark tel tipiniz için TCR değerini manuel olarak girebilirsiniz.

VPC: güç eğrisini, beş saniyede, her biri bir saniyede tanımlayın. Düzeni bir grafik arayüzü üzerinden görüntüler.

Bypass (Baypas): pilin geçerli voltajını ve gerçek zamanlı dirençteki doğru voltaj düşüşünü görüntüler.

Ateşi ve yukarı tutmak eşzamanlı olarak ekran parlaklığını arttırmanıza izin verir.

Ateşi ve aşağı tutma aynı anda ekranın parlaklığını düşürmenizi sağlar.

Yukarı ve aşağı aynı anda basmak, modun ayarlanabilirliğini kilitlemenizi sağlar. Cihazı hala ateş edebiliyoruz. Onlara tekrar bastığınızda bu fonksiyon kilidini açar.


Estetik

Form faktörü görüşü bölüşecek. Bence Geekvape, doğru notaların yanı sıra sadece ağır işe yarayan bir modelle de doğru notaya sahip. Alüminyum, kauçuk ve deri karışımı zevkle bir araya getirildi ve boyutuna rağmen Aegis elinde ergonomikti. Evet, çok büyük - ancak üst kısım 30 mm'ye kadar herhangi bir yere sığacak. Form burada işlevi takip eder ve Aegis hayal kırıklığına uğratmaz.


performans

Bu derleme için, birkaç isim vermek için , Aegis - Medusa Yeniden Doğuş , Peerless Özel Sürümü , Ammit 25 ve Bucho tankı ile birkaç farklı tank ve yeniden inşa malzemesi kullandım .

Fark ettim ilk şey, çok kısa bir başlangıç ​​zamanı. Etki hemen hemen. OLED ekranı çıktısını takip eder, gerçek zamanlı olarak izler. Tam şarjla Golisi 26650, gerçek bir 100 watt çıkarabilir. Performans belirgin bir şekilde azalır - boşaltılmış gerilim ile pil kapasitesinin% 50 - 70'inde azalır. Standart bir 18650 için pili dışarı attığımda, beklenen gerçek performans yaklaşık 70 W civarında olmasına rağmen, watt aralığının kesilmediğini gördüğümde şaşırdım - 100 W'lık bekleme odası aynı kaldı.

Sıcaklık kontrolü iyi işliyor, ancak TC tel tiplerini kullanan bazı önceden hazırlanmış coilhead'lerle biraz muhafazakar buluyorum. Büyük bir satış noktası ve Aegis'i fiyat aralığında diğerlerinin üstünde belirleyen bir şey, TCR işlevselliği. Tel tiplerinizin TCR değerini biliyorsanız (ve Steam Engine'in kaynaklarına bakmam önerirsem de ), bunları kendiniz arayabilirsiniz.

26650 pil iyi ancak 100 W'da tek bir şarjla dolu bir günlük vapurunuzdan çok uzakta olacaksınız. Orta vatlı kağıtlar daha iyi kilometre taşıdı. Örneğin, 20700'luk bir pil ile 26650'nin seçilmesi daha ağır, daha sağlam bir mod oluşturuyor. Cihazınızı şarj edemediğinizden, daha büyük pillere uyabilecek bir şarj cihazına da ihtiyacınız olacak.


Aegis ne kadar sağlam?

Serbest bırakılmasından bu yana, birçok yorumcu Aegis'i yok etmek konusunda bir çatlak attı. İster üçüncü kattaki bir damla, ister su banyosu yapıyor, isterse bir araba ile sürülüyor olsun, Aegis özellikle sağlam bir model olarak kanıtlanmıştır.

Bir adım daha ileri gitmeye karar verdik ve Aegis için dört farklı test yaptık: 1 saat boyunca bira ve e-sıvıya batırdık, modu buz blokunda dondurarak 12 tonluk bir traktörle sürdük ve Bir, ama üç damla - 1., 3. ve 6. katlardan.

Fakat testlere girmeden önce olanlara, suya ve darbelere dayanıklı derecelendirmelerin gerçekten ne anlama geldiğini açıklamamız gerekir.


810G-516.6 ve IP67

Aegis spesifikasyonları arasında, 810G-516.6 darbeye ve IP67 tozuna ve suya dayanıklı askeri sınıflar listelenmiştir. Ancak bu terimler gerçekten ne anlama geliyor?

MIL-STD-810 , sahada deneyimleyebileceği çevresel koşullar altında ekipmanları test etmek için kullanılan standart bir sistemdir. Başlangıçta askeri teçhizat testleri için tasarlandı, şimdi tüketici elektroniğini askeri standart iddialarla görmek ortak. Laboratuvar test yöntemleri basınç ve titreşimden şoka ve sıvılara kadar her şeyi kapsar. Test yöntemi 516.6, şok ile ilgilidir. 516.6 ile sekiz farklı prosedür vardır; Genellikle imalatçı hangilerinin kullanıldığını seçebilir ve daha sonra bunu özelleştirilmiş geçiş ve başarısızlık noktalarını belirtebilir. Geekvape, iddialarının hangi testlere dayandığına dair herhangi bir bilgi açıklamadı.


IP Kodu İşaretleme Uluslararası Koruma ifade eder ve bir cihaz çeşitli çevresel faktörlere karşı korunma miktarını ölçmek için kullanılan bir sistemdir. İlk basamak, katı parçacıklara karşı koruma seviyesini belirtir. Yani, bu durumda, IP67'deki 6, Aegis'in "toz geçirmez" olduğu anlamına geliyor. İkinci basamak sıvıları kapsar. Bu durumda bir 7, 30 dakikalık bir süre boyunca 1 metreden derinliğe kadar suya batırıldığında cihazın güvenli olması gerektiği anlamına gelir.


Testlerimiz

Test 1

Test # 1 için Aegis'i (pil ile birlikte) bir bardak bira batırdık. Ardından demlemek için demlemekten ve BKA'yı bağladık. Bunu takiben, modu bir saat boyunca bir bardak 12 mg / mL e-sıvı üssü içine soktuk ve testi tekrarladık.

Sonuç

1 metre derinliğinde modu batırmak için yeterli miktarda bira ya da e-sıvı yoksa da süre ile oynayabilirdik. Her iki durumda da, sıvı Aegis'in performansı üzerinde sıfır etkiye sahipmiş gibi görünüyordu. 12 mg / mL tabanda örtülü bir damla ucu dışında - test koşullarını sorumlu tutun.


Test 2

Test # 2, bir gece boyunca buz kütlesi içinde Aegis'in dondurulmasını ve ardından buzun eritilmesine izin verdi. Buz tamamen eriyene altı saat sürdü.


Sonuç

Aegis'i ışık kutusunun dışına çıkardığımızda ve bir BKA'yı taktığımızda, ilk başta devreye girdi. Ekran dikey çubuklar arabirimi kesintiye uğratarak hasar gördü. Bununla birlikte, modu ateşlemeye çalıştığımızda cihaz başarısız oldu. Bunun nedeni büyük olasılıkla silikon fiş ve USB bağlantı noktası üzerinden su sızması nedeniyle çipte kısa devre olmasıydı.

İlk Aegisimiz öldü - ama yine de işkence yapmak için ikinci bir cihazımız vardı.


Test 3

Test # 3 lastikleri içeriyordu. Büyük lastikler sıktı. Hepimiz Aegis'ten geçen arabaların görüntülerini gördük. Peki ya 5500 kg'lık bir traktör? (Bir tanka baktık, ancak bunu Aegis V2'ye kaydedeceğiz). Kullanılan traktör, 90'lı yılların ortalarında üretilen Fendt Favorit 515C idi. Aegis, asfalt üzerinde yanına kondu ve üç kez sürüldü.


Sonuç

Metal yan paneller çizilmeye zararlıydı - ancak bunun dışında mod ateşlendi ve normal şekilde çalıştı!


Test 4

Test # 4 için nihayet Aegis'i yatağa yatırmaya karar verdik - ve bıraktı.

Bir iç merdiven boşluğuyla 1. kat damlasıyla başladık. Darbe yüzeyi, ambalaj mukavvası ile örtülmüş somut basamaklardı.


Sonuç

Bu yükseklikte, Aegis çok az hasar almıştı. 3. kata kadar ilerleyerek sonuçlar şaşırtıcı bir şekilde aynıydı. Bu yükseklikte, bir torx vidası atladı ve kayboldu. Ama en önemlisi, 3. kattaki düşüş, Aegis'i yok etmedi.

6. kattan düşen damla, Aegis tabandan kaideye doğru çarptığı için sağlam bir "sarkık" olarak yankılanıyordu. Pil kapısına etrafındaki diş açma işlemi temelde bölünürken önemli dişliler kaydettik. Her iki metal panel de moddan uzaklaştı, ayrıca iç konstrüksiyonun bir bölümünü uzaklaştı.

Mod aslında - yanıyordu, ancak ekrandaki hasar o kadar önemliydi ki OLED ekranında hiçbir şey okunamıyordu. Pil bölmesi kapısı, pense ile açılmayacak kadar ciddi hasar gördü. Hasar gören diş açma da silikon o-ring contasını söktü.


Seviyor

Malzeme kalitesi

Artık atty çıkıntı yok! (30 mm'ye kadar)

Su tozu ve şoka dayanıklı yetenekler

Yükseltilebilir bellenim yazılımı

26650 ve 18650 pil alabilir (20700/21700 kap kullanılabilir)

26650 pilden iyi performans


Beğenmeme

Ekran kapağı kırılmayacak, ancak çizilecek

Ekran parlaklığı geliştirilebilir

Kullanım kılavuzundaki eksiksiz özelliklerin eksikliği


Karar

Geekvape, Aegis'de mükemmel bir mod tasarladı. Yapım kalitesi fiyat noktası için etkileyicidir ve gösterdiği gibi, mod tozu ısırmadan önce çok fazla ceza alabilir. Ekran parlak olmasına rağmen menü arayüzü basit ve kullanımı kolaydır. Aegis'i Golisi 26650 ile birlikte satın alırsanız, 18650 hücresinden çıkartabildiğiniz için tek bir pil türü ile sınırlı değilsiniz.

Aegis, tek bir batarya modu için biraz ağır ama yine de yaptığımız işkence testlerinde hayatta kalacak başka bir cihaz görmüyorum. Bu hacimle birlikte, daha büyük tanklar ve atty'lerle eşleşme olanağı.

Gerçekten Aegis'te hata yapacak çok şey bulamıyorum. Piyasadaki pek çok cihazın bir sezon için çekici olması için tasarlanan Geekvape'in ömrü ve geleceği üzerinde duruyor. İyi şeyler ve çok önerilir.